Cardul Profesional European 2 vine în sprijinul activitătii SPO

De Redactia 03 Iunie 2015, 08:57 Administrative

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă împreună cu partenerul său, furnizorul de solutii IT, SC Soft Business Union SRL, implementează din ianuarie 2014 proiectul strategic „Cardul Profesional European 2–instrument inovativ de modernizare şi eficientizare a activităţii SPO”.

Prin implementarea acestui proiect ANOFM contribuie la consolidarea capacităţii administrative proprii prin cresterea calitătii si eficientei serviciilor furnizate precum si pentru a asigura corelarea ofertei cu cererea de fortă de muncă.

Astfel prin proiectul ”Cardul Profesional European 2 – instrument inovativ de modernizare si eficientizare a activitătii SPO” se implementează un nou sistem informatic expert dedicat activitătii de bază a institutiei, care va asigura accesul specialitatilor din cadrul ANOFM la o bază de date centralizată la nivel national, fiind primul sistem informatic din cadrul ANOFM care va asigura o astfel de functionalitate, având în vedere că până la intrarea în exploatare a sistemului Cardul Profesional European 2, există 42 de baze de date distincte, la nivelul fiecărui judet, la care se adaugă cea centrală.
Prin continuarea proiectului „Cardul Profesional European 2–instrument inovativ de modernizare si eficientizare a activitătii SPO” Serviciul Public de Ocupare va asigura în continuare cresterea calitătii serviciilor de informare si orientare în carieră si de mediere a muncii oferite persoanelor în căutarea unui loc de muncă, cât si angajatorilor.

Cele 42 de agentii judetene pentru ocuparea fortei de muncă vor dispune de un serviciu în format self service. Această platformă va completa si valoriza rezultatele obtinute de implementarea unor proiecte anterioare la nivelul SPO („Cardul Profesional European-solutie europeană în căutarea unui loc de muncă").

 

Autor Redactia 03 Iunie 2015, 08:57 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii