Restrictii de viteza si trenuri anulate din cauza ninsorii, anunta CFR

De A.Frangu 25 Ianuarie 2014, 17:05 Administrative
Compania Naţională de Căi Ferate CFR aduce la cunostinta celor interesati ca datorita conditiilor meteo din aceasta perioada circulatia cu trenul se desfasoara in conditii de iarna. Datorita ninsorii viscolite in anumite sectoare, in jumatatea de sud, a tarii s-au introdus restrictii de viteza. Functie de conditiile atmosferice, se pot anula anumite garnituri de tren.

Detalii in comunicatul de presa de mai jos:
„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar în jumătatea de sud a ţării, trenurile circulă în condiţii de viscol şi ninsoare abundentă.

Din cauza ninsorii viscolite au fost introduse limitări de viteză de 50km/h pe tronsoanele Bucureşti – Ploieşti şi Bucureşti - Feteşti, iar pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa – Lehliu – Feteşti, Făurei – Urziceni şi Ploieşti Sud – Urziceni – Ciulniţa - Călăraşi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel, din cauza vântului foarte puternic.

Menţionăm că la intrare în Complexul Bucureşti Nord, personalul feroviar intervine pentru curăţarea şi verificarea macazurilor care sunt acoperite de zăpada viscolită. Întârzierile înregistrate de trenurile care sosesc şi pleacă în/din Gara de Nord sunt generate de circulaţia cu limitare de viteză de 50 km/h pe anumite secţii de circulaţie din parcurs şi de intervalele de timp necesare pentru intervenţia personalului feroviar în linie curentă pentru curăţarea şi verificarea macazurilor. In condiţii normale de trafic, trenurile intră în Gara de Nord la un interval de 6 minute însă, în prezent din cauza zăpezii viscolite care acoperă macazurile, trenurile intră la un interval de 30-40 de minute, deoarece este necesară intervenţia pesonalului pentru a deszăpezi macazurile pentru fiecare tren în parte.

De asemenea, vă informăm că în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice se va reduce numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din jumătatea de sud a ţării, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri necesar adaptat la condiţiile meteo nevaforabile şi la solicitările publicului călător.

Pasagerii care au achiziţionat bilete la trenurile anulate, vor fi redirecţionaţi către trenurile aflate în circulaţie conform graficului.

Solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 - 27 ianuarie se vor derula astfel:
- se va restitui întreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri;
- în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii la alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferenţelor tarifare. De asemenea în situaţia anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri care au aceleaşi destinaţii.
- în trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situaţia în care pasagerii nu au timp să-şi cumpere din cauza  modificărilor de circulaţie;

Întrucât există ïn continuare posibilitatea apariției de modificări/perturbări în circulația trenurilor, rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentionează să călătorească.

Numerele de telefon de la statiile CFR, la care pasagerii pot cere informatii, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice”.


 

Autor A.Frangu 25 Ianuarie 2014, 17:05 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate