Ora Pământului marcată la Brăila, 19 martie 2016

De A.Frangu 18 Martie 2016, 11:39 Administrative

afis ora pamantuluiOra Pământului, eveniment internațional care constă în stingerea luminii timp de o oră și oprirea pe aceeași durată a aparatelor electrocasnice atât de cetățeni cât și de instituțiile publice, a fost marcată în țara noastră, pentru prima dată, pe 28 martie 2009.

Anul acesta Ora Pământului este programată în România pe data de 19 martie, între orele 20,30 - 21,30 și se desfășoară sub sloganul „Dăruieşte naturii energia ta”. Alături de București, în multe orașe din țară iluminatul se va întrerupe simbolic.

Și în municipiul Brăila, sâmbătă, 19 martie 2016, va fi marcată Ora Pământului. Prima acțiune va avea loc la ora 17.00, când liceenii din municipiul Brăila sunt invitați la o plimbare cu bicicleta. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Brăila și Inspectoratul Școlar Județean Brăila. Elevii, însoțiti de prieteni, părinți, rude, colegi, sunt așteptați la ora 16,30 în parcarea laterală a primăriei de unde vor parcurge pe bicicletă traseul:  parcarea Primariei - B-dul Independeței - Calea Galati - B-dul Al. I. Cuza - B-dul Sulina - Grădina Publică.

Următoarea acțiune se va desfășura la ora 19,45, în Grădina Publică, unde va avea loc un program artistic susținut de elevii Liceului de Arte ”H. Darclee” și ai Colegiului Tehnic ”Edmond Nicolau”.

Sâmbătă, 19 martie 2016, în intervalul orar 20.30 - 21,30, după cum anunță Primăria Brăila, se va stinge iluminatul stradal din Gradina Publică și Piața Poligon, dar și iluminatul arhitectural al unor clădiri de patrimoniu din municipiul Brăila: Teatrul „Maria Filotti”, Casa „Petre Ștefănescu Goangă”, Colegiul Național „N Bălcescu”, Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, Corpul D al Liceului de Arte ”H. Darclee”, Școala Gimnazială „Sandu Aldea”.

La Brăila, Primăria a lansat concursul ”Dăruiește naturii ideile tale", concurs adresat elevilor din învățământul gimnazial. Concursul se desfășoară în perioada 15 - 19 martie 2016. Cele mai bune proiecte, evenimente și acțiuni legate de problemele de mediu vor fi premiate.

 

Autor A.Frangu 18 Martie 2016, 11:39 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii