Ministrul Rovana Plumb a fost în zonele calamitate din Vrancea

De AmosNews 30 Mai 2012, 13:46 Administrative
Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, s-a deplasat, Marți, în judeţul Vrancea, pentru a verifica modul în care intervin  autorităţile  în vederea limitării efectelor calamităţilor naturale, precum şi starea construcţiilor hidrotehnice din zonă.

Ministrul a cerut autoritatilor efort, implicare si coordonare pentru protejarea cetatenilor de efectele inundatiilor.

În cadrul întâlnirii cu autorităţile locale, la sediul Consiliului Judeţean  Vrancea, ministrul Rovana Plumb a apreciat că principalele riscuri, la momentul actual, sunt pe râurile Râmnic, Putna şi Trotuş, precum şi pe afluenţii acestora.

“În prezent nu avem depăşiri ale cotelor de inundaţii pe aceste râuri, însă ne aflăm în stare de alertă”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, au stabilit ca prioritate, pe termen scurt, reamenajarea albiei râului Zăbala. “Investiţia va demara, în urma analizei din comisia tehnică, cel mai probabil săptămâna viitoare. Acest curs de apă afectează 5.000 de gospodării din 8 comunităţi locale iar Ministerul Mediului şi Pădurilor, împreună cu autorităţile locale, trebuie să protejeze locuitorii acestor zone de efectele eventualelor inundaţii”, a subliniat ministrul Rovana Plumb.

Totodată, ministrul Mediului şi Pădurilor a declarat: “Principala prioritate a acestui bazin hidrografic este canalul Siret –Bărăgan. Aici avem nevoie de un proiect serios, care să asigure sursa de apă pentru grânarul ţării, şi anume zona Bărăganului. În acelaşi timp, o investiţie de o asemena anvergură va crea un număr substanţial de locuri de muncă pentru populaţia din zonă”.

Proiectul canalului Siret-Bărăgan a început în 1986 şi ar avea, în momentul finalizării, o lungime totală de 196 Km. Pe teritoriul judeţului Vrancea acesta ar străbate aproximativ 50 de Km din care, până în prezent, au fost realizaţi doar 5,7.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a vizitat şi  acumularea Călimăneşti pentru a verifica modul de tranzitare a viiturii de pe Trotuş şi Siret şi a dispune, împreună cu factorii abilitaţi, măsurile ce se impun în funcţie de situaţie.

Rovana Plumb urmează să ajungă în localitatea Nereju, aflată pe pe Valea Zăbalei unde s-au produs inundaţii, fiind afectat de viitură DJ 205D. De asemenea, va verifica şi modul în care reprezentanţii Hidroelectrica SA au intervenit pentru remedierea digului de pe râul Buzău.

 

Autor AmosNews 30 Mai 2012, 13:46 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii