Hramul Manastirii Sf.Pantelimon din Lacu Sarat

De A.Frangu 25 Iulie 2014, 18:39 Administrative

La 5 kilometri de Braila se afla Manastirea de maici din Lacu Sarat cu hramul Sf.Pantelimon. Piatra de temelie a manastirii, situata în parcul statiunii Lacu Sarat, a fost pusa pe 27 iulie 1996. Ea a fost sfintita în 27 iulie 1999 de IPS Casian al Dunarii de Jos si de IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei.

Manastirea cuprinde, pe lânga biserica de lemn construita în stil maramuresean cu un turn-clopotnita înalt de 24 de metri, si un corp de chilii. Este construita în imediata apropiere a statiunii balneoclimaterice Lacu Sarat. Accesul din statiune se face prin doua alei umbrite de copaci batrâni. Bancile dispuse pe aceste alei sunt in permanenta ocupate de persoanele venite în stratiune pentru tratarea diferitelor afectiuni. Unii dintre ei, aici, la umbra batrânilor copaci, altii în mica biserica care devine neîncapatoare, asculta slujba, alinatoare a durerilor sufletesti.

Duminica, 27 iulie 2014, la Hramul Manastirii ”Sfântul Pantelimon” din Lacu Sarat sunt asteptati, ca de fiecare data, multi credinciosi.

”Cu scopul de a preveni şi combate orice fapte care aduc atingere ordinii şi liniştii publice, precum şi normelor de convieţuire socială, dispozitivul Jandarmeriei va fi constituit începând de sâmbătă, prin patrule pedestre. Pentru buna desfăşurare a activităţilor religioase, jandarmii brăileni adresează rugămintea credincioşilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să dea dovadă, totodată, de calm şi înţelegere.

În dispozitivul Jandarmeriei, care este format din aproximativ 50 de jandarmi, pentru a preveni şi alte incidente nedorite, se vor afla şi lucrători din cadrul I.P.J. Brăila, I.S.U. Brăila şi Poliţia Locală.

Menţionăm faptul că, în perioada acestui weekend, în vederea executării misiunilor specifice care ne sunt încredinţate, aproximativ 85 % din efectivul de ordine publică al Jandarmeriei Brăila se va afla în serviciu, alături de brăileni.

Jandarmii vor asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării Concursului Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” ediţia a VIII-a, se vor afla în staţiunea Lacu Sărat, cum am amintit mai sus, dar vor desfăşura şi misiuni de menţinere a ordinii publice în judeţul Brăila sau vor executa acţiuni de prevenire a violenţei, în cooperare cu alte instituţii abilitate” mentioneaza comunicatul de presa dat publicitatii de Jandarmeria Braila.

 

Autor A.Frangu 25 Iulie 2014, 18:39 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate