Intervenții ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne pentru înlăturarea efectelor inundațiilor

De Redactia 26 Mai 2016, 13:23 Administrative

În cursul nopții trecute nu au fost înregistrate victime sau efecte grave ale fenomenelor meteorologice. 5 persoane au fost salvate din situații critice

În urma ședinței operative pe care ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a avut-o ieri cu șefii structurilor MAI și reprezentanții ministerelor și instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, în cursul nopții trecute toate autoritățile locale au fost mobilizate pentru prevenirea unor situații de risc pentru populație.

Aproape 4.000 de pompieri, polițiști și jandarmi au acționat cu peste 1.300 de mijloace tehnice în 22 de localități din 10 județe, afectate de fenomenele meteorologice periculoase.

Angajații MAI au intervenit pentru evacuarea din locuințele izolate a 2 persoane din județul Bacău și salvarea altor 3 persoane care necesitau asistență medicală de urgență, din același județ. Un caz deosebit a fost înregistrat în comuna Caşin (Bacău) unde satul Curiţa a fost complet izolat, pentru aproximativ 3 ore, din cauza revărsării apelor şi colmatării podului pe care se face accesul în localitate, situația fiind remediată după intervenția efectivelor MAI.

Conform avertizărilor emise de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în această dimineață, la ora 9.00, a expirat Codul Roșu de inundații emis pentru cursuri ale unor râuri din județul Vrancea. Se mențin însă avertizări de Cod Portocaliu de ploi până la ora 15.00 și Cod Galben de ploi până la ora 21.00, pentru mai multe zone din țară.

În acest context, ministrul Petre Tobă a cerut în această dimineață șefilor structurilor operative ale MAI să fie în continuare vigilenți și să aibă forțe de rezervă pregătite să intervină rapid în cazul situațiilor de urgență care ar putea pune în pericol viața și siguranța cetățenilor.

Structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne au colaborat foarte bine la nivel local cu toate instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, iar în localitățile unde riscul de inundații a fost depășit se acționează deja pentru evacuarea apei din curțile și subsolurile inundate și pentru decolmatarea fântânilor.

 

Autor Redactia 26 Mai 2016, 13:23 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii