Infotrafic: Situatia traficului, 1 ianuarie 2015, ora 07.30

De Redactia 01 Ianuarie 2015, 10:26 Administrative

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (7:30), nu mai sunt anunţate drumuri naţionale închise din cauza vremii nefavorabile, însă pe câteva tronsoane de drumuri naţionale încă sunt impuse restricţii de tonaj.

Astfel, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată pe:
- DN24D Tulucești – Vârlezi (judeţul Galaţi),
- DN22 Smârdan - Tulcea,
- DN22D Măcin - Horia,
- DN22E Garvăn - I.C.Brătianu şi
- DN22F Izvoarele - Nalbant, în judeţul Tulcea,
Pe DN11A Podu Turcului – Bârlad şi pe DN24A Huşi - Murgeni (judeţul Vaslui) există restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Din cauza vântului puternic care a spulberat zăpada de pe câmp pe partea carosabilă, pe drumurile naţionale din sud-estul ţării s-au format suluri de zăpadă, porţiunile de carosabil uscat alternând cu altele acoperite cu zăpadă, sau gheaţă.

Aşadar, este necesar din partea conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să circule cu viteză redusă şi să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă. Le recomandăm conducătorilor auto să-şi doteze autovehiculele cu lanţuri antiderapante şi lopată. Anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare, valabilă în intervalul 30 decembrie 2014, ora 20:00 - 2 ianuarie 2015, ora 10:00, referitoare la vreme deosebit de rece (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

*  *
Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, începând cu ora 4:00, au fost reluate manevrele în portul Midia.

*  *
Conform prevederilor H.G. nr. 1777/2004, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este restricţionată în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2015, în intervalul orar 6:00-22:00:
- pe autostrada A2 Bucureşti - Murfatlar în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone,
- iar pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Veştem şi pe DN39 Agigea - Mangalia, în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

 

Autor Redactia 01 Ianuarie 2015, 10:26 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii