Împreună pentru siguranța copiilor o reușită

De IPJ Braila 08 Mai 2017, 08:44 Administrative

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, în parteneriat cu Brăila Mall, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila „General de Brigadă Gheorghe Praporgescu”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al Judeţului Brăila, Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila - Grupul 5 E.O.D, Centrul Militar Judeţean Brăila şi Poliţia Locale Brăila le-au prezentat copiilor şi adolescenţilor din secretele meseriilor de poliţist, jandarm, pompier şi militar.

Evenimentul a fost organizat şi desfăşurat sub forma unor ateliere de prezentare a serviciilor şi a tehnicii - autospeciale, mijloacele de intervenţie, câini de serviciu - din dotarea structurilor care acţionează pentru ordinea şi liniştea publică, prevenirea şi reducerea efectelor calamităţilor şi dezastrelor naturale, liniştea şi protecţia cetăţenilor.

Activitatea s-a adresat preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ din judeţul Brăila, însoţiţi de cadre didactice şi părinţi.

Poliţiştii brăileni le-au prezentat copiilor aspecte importante din activitatea structurilor care se ocupă cu identificarea şi prinderea autorilor unor infracţiuni, tehnica folosită în intervenţiile specifice structurilor de acţiuni speciale, criminalistică şi poliţie rutieră.
Laboratorul criminalistic, mijloacele de intervenţie şi de protecţie folosite de luptători, echipamentele din dotarea poliţiei rutiere şi câinii de serviciu au fost doar câteva dintre atracţiile cu care oamenii legii i-au ademenit pe vizitatori.
De asemenea, elevii de liceu au primit informaţii despre criteriile şi condiţiile de înscriere într-una dintre şcolile Ministerului Afacerilor Interne, mai multe informaţii regăsindu-se pe pagina de internet a instituţiei: https://br.politiaromana.ro

Jandarmii brăileni, de la Compartimentul Prevenirea şi Combaterea faptelor antisociale, Detaşamentul Mobil de Intervenţie şi de la Biroul Resurse Umane, au fost prezenţi la standul de prezentare cu materialele şi tehnica folosită în misiunile instituţiei, precum şi cu un câine de serviciu.
Aceştia le-au oferit elevilor de liceu care doresc să opteze pentru o carieră militară în Jandarmeria Română informaţiile specifice.

Pompierii brăileni au impresionat plăcut audienţa cu autospeciala cu apă şi spumă şi cu explicaţiile pline de istorie şi emoţie ale celor mai curajoşi dintre militari.
Totodată, au fost prezentate campaniile naţionale de informare preventivă a populaţiei „Risc-Renunţă, improvizaţiile sunt catastrofale” şi „ Nu tremur la cutremur!”, participanţilor fiindu-le distribuite şi flyere în acest sens.
Elevilor de liceu le-au fost prezentate condiţiile legale şi criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale M.A.I., mai multe informaţii găsindu-se pe site-ul www.isubraila.eu.

Grupul 5 E.O.D aparţinând Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila le-a prezentat copiilor tehnica specială cu care militarii acţionează pentru dezamorsarea unor dispozitive dintre cele mai periculoase.
Plecând de la autospecialele militare, de la profesioniştii E.O.D. extrem de bine pregătiţi şi antrenaţi pentru a interveni în cele mai periculoase situaţii şi până la câinii de căutare şi roboţelul E.O.D., reprezentanţii M.A.P.N au creat momente inedite pentru participanţii la manifestare.

Reprezentanţii Biroului de Informare - Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Brăila au venit în întâmpinarea liceenilor cu informaţii de ultimă oră privind cariera de militar şi condiţiile pe care un tânăr trebuie să le îndeplinească pentru a o putea urma.

Poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Brăila au discutat cu elevii despre principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când sunt în drum spre şcoală sau în parc, astfel încât să nu încalce legea sau să nu-şi pună viaţa în pericol.

 

Autor IPJ Braila 08 Mai 2017, 08:44 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii