Examen de acces la stagiu - sesiunea 2013 pentru expert contabil si contabil autorizat

De Redactia 18 Mai 2013, 15:17 Administrative
In 29 septembrie si 6 octombrie 2013 are loc examenul de acces la stagiu - sesiunea 2013 pentru calitatea de expert contabil si contabil autorizat. Inscrierile candidatilor cu domiciliul in Braila pentru sustinerea examenului se realizeaza la filiala CECCAR BRAILA din Bd.Al.I.Cuza nr.3, CEPROHART etaj 5.

Examenul de acces la stagiu pentru calitatea de EXPERT CONTABIL si CONTABIL AUTORIZAT consta in verificarea nivelului de pregatire teoretica a candidatilor  pe baza de examen scris cu o durata de 3 ore fiecare proba:

a) pentru acces la profesia de EXPERT CONTABIL, examenul de admitere consta in sustinerea a doua probe scrise, cu subiecte bazate pe rationament profesional din urmatoarele discipline:

- proba  1 - 29 SEPTEMBRIE 2013: Contabilitate (inclusiv Standarde Internationale de Contabilitate),   Fiscalitate si Drept;

- proba a II-a - 6 OCTOMBRIE 2013:  Audit, Evaluare economica si financiara a intreprinderii, Expertiza contabila si Doctrina si deontologie profesionala;

b) pentru acces la profesia de CONTABIL AUTORIZAT examenul de admitere consta in sustinerea unei probe scrise in 29 SEPTEMBRIE 2013, cu subiecte  bazate pe rationament profesional din disciplinele: Contabilitate, Fiscalitate si Drept.

Conditii de inscriere la examen:

Pentru acces la calitatea de EXPERT CONTABIL, candidatii vor prezenta: copie legalizata a diplomei de licenta recunoscuta de Min Educatiei a studiilor superioare economice, cazier judiciar, certificat medical care sa ateste capacitate deplina de exercitiu, copii documente nastere si identitate, fotografii, cval taxei de examen.

Pentru acces la calitatea de CONTABIL AUTORIZAT: copie legalizata diploma de bacalaureat a studiilor medii,  cazier judiciar, certificat medical care sa ateste capacitate deplina de exercitiu, copii documente nastere si identitate, fotografii, cval taxei de examen.

NU SE CERE VECHIME IN DOMENIU!

Persoanele interesate pentru sustinerea acestui examen pot contacta filiala CECCAR BRAILA pentru a se inscrie si participa la cursurile de pregatire a acestei sesiuni de examen incepand cu data de 03 iunie 2013.

Tematica si bibliografia de examen poate fi accesata pe site-ul www.ceccar.ro, www.ceccarbraila.ro rubrica - Acces profesie sau direct la sediul filialei.

Filiala CECCAR BRAILA pune la dispozitia viitorilor candidati Ghidul de pregatire pentru examenul de acces la stagiu, editia 2013 at de CECCAR, la 75 lei.


 

Autor Redactia 18 Mai 2013, 15:17 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate