CONTROALE PRIVIND STAREA TEHNICĂ A AUTOVEHICULELOR, PENTRU REDUCEREA ACCIDENTELOR RUTIERE

De IPJ Braila 21 Octombrie 2016, 08:39 Administrative

Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în colaborare cu Regia Autonomă - Registrul Auto Român, a organizat, în perioada 17-19 octombrie 2016, o acţiune comună, la nivel naţional, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Acțiunile de control în trafic au vizat verificarea efectuării şi valabilităţii inspecţiei tehnice periodice, funcţionarea sistemelor de iluminare (reglarea luminilor de întâlnire şi de drum), a celor de semnalizare, precum şi identificarea vehiculelor cu defecţiuni la sistemul de rulare.

Timp de trei zile, poliţişti rutieri brăileni, alături de specialişti R.A.R., au controlat 200 de autovehicule şi au constatat peste 100 de abateri de la normele rutiere, prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre sancţiunile aplicate, 15 au fost pentru defecţiuni la instalaţiile de iluminare, 1 pentru defecţiuni la mecanismul de direcţie, 2 pentru defecţiuni la sistemul de rulare şi 4 pentru neefectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice obligatorie, restul fiind pentru alte abateri de la normele rutiere.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 1 permis de conducere, pentru defecţiuni tehnice grave ale mecanismului de direcţie, iar pentru alte genuri de defecţiuni, cu gravitate mai redusă, au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare.

 

Autor IPJ Braila 21 Octombrie 2016, 08:39 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii