CONDUCEŢI PRUDENT, VREMEA SE VA ÎNRĂUTĂŢI!

De IPJ Braila 11 Ianuarie 2017, 09:08 Administrative

Poliţiştii brăileni recomandă șoferilor să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare, pentru judeţul Brăila, cu cod portocaliu de viscol, în noaptea de marţi spre miercuri (10 spre 11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este necesar.

Poliţiştii brăileni vă recomandă:

* Înainte de a pleca la drum, interesați-vă de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți şi pregătiți-vă autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

* Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

*Adaptați viteza la condiţiile meteo şi de trafic, circulați cu viteză redusă și păstrați o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule.

* Adoptați o conduită preventivă în trafic şi respectați indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.


* În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

* În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!

* Pietonii trebuie să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

 

Autor IPJ Braila 11 Ianuarie 2017, 09:08 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii