Comandament de iarnă la Ministerul Transporturilor

De Redactia 04 Ianuarie 2016, 21:03 Administrative

Astăzi, 4.01.2016, Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a convocat Comandamentul de iarnă de la nivelul Ministerului Transporturilor.

După prezentarea situațiilor la zi de către directorii companiilor implicate în această acțiune, ministrul Dan Costescu a solicitat prezentarea rapoartelor de intervenție de două ori pe zi, dimineața și seara, inclusiv cu prognoza meteo detaliată.

 De asemenea, ministrul le-a cerut reprezentanților CNADNR să se asigure că, în bazele de deszăpezire din întreaga țară, utilajele sunt pregătite de intervenție, iar reprezentanților CFR Călători, ministrul le-a solicitat să facă verificări suplimentare înainte ca trenurile să plece in cursă.

De asemenea, a atenționat aeroporturile să asigure degivrarea astfel încât programul de zbor al aeronavelor să fie cât mai puțin perturbat. Căpităniilor portuare le-a cerut să se mobilizeze pe toată perioada de vreme rea și să actualizeze lista cu navele de intervenție astfel încât circulația să se desfășoare în siguranță și să fie afectată cât mai puțin.

„Ieri seară, am fost în trei baze de deszăpezire de lângă București. Am vrut să văd cum se mobilizează angajații CNADNR la prima ninsoare. De asemenea, am vrut să mă asigur că situația utilajelor de deszăpezire prezentată este una și aceeași cu cea din teren. La fel și stocurile de material antiderapant,” a declarat Dan Costescu

 

Autor Redactia 04 Ianuarie 2016, 21:03 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii