Braila: Colectăm selectiv deșeurile electrice!

De Redactia 15 Decembrie 2016, 11:07 Administrative

Acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Municipiul Brăila, programată initial pentru 10 decembrie 2016, a fost amânată pentru data de 17 decembrie. Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Brăila și Serviciul Local de Colectare Brăila, asigură pentru cetățeni, în perioada 10-17 decembrie, preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Cum colectăm DEEE?

Pe 17 decembrie, brăilenii au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: sâmbătă, 17 decembrie, între orele 10.00-16.00, două puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe brăileni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

· Piața Independenței – Platou Primărie
· Cartier Obor – Complex Dinamo.

Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare, va primi Tichete Valorice pentru aparatele electrice mari întregi (combine, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe şi vase, uscător de haine, aparate de aer condiţionat). Pentru orice alt aparat electric predat (de exemplu: fier de călcat, aspirator, monitor, calculator, cafetieră, mixer, televizor, radio, scule electrice etc.) fiecare deponent va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: un frigider, un aspirator, două cuptoare cu microunde digitale, două cafetiere, două mixere, două mașini de găurit și trei mașini de călcat. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc duminică, 18 decembrie, ora 13.00, pe Platou Primărie.

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Brăila, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800 ( numar gratuit , apelabil zilnic intre orele 09.00-17.00 ) sau la 0756 026 923 ( numar cu tarif normal , apelabil de luni pana sambata , intre orele 09.00-18.00 ) , asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase,direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe www.rorec.ro, www.colecteaza.ro și pe www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

 

Autor Redactia 15 Decembrie 2016, 11:07 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii