Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor marcata si la Braila

De IPJ Braila 26 Noiembrie 2019, 21:54 Administrative

ziua contra abuzului femeii

Luni 25 noiembrie Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Liceul Teoretic „Panait Cerna”, Liceul de Arte „Hariclea Darclée” şi Brăila Mall au marcat Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

Totodată, aceștia au lansat și Campania de prevenire "UNITE, pentru a opri violenţa asupra femeilor, inițiată de polițiștii brăileni.

După-amiaza zilei de 25 noiembrie a adus în Brăila Mall mesajul elevelor din cadrul Liceelor „Panait Cerna”, și „Hariclea Darclée”, cu privire la semnificaţia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

Iniţiativa instituţiilor brăilene se alătură demersului Organizației Națiunilor Unite, care marchează în perioada cuprinsă între 25 noiembrie -  Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii și 10 decembrie - Ziua drepturilor omului - "16 zile de activism împotriva violenţei bazate pe diferenţa de gen".  

În această perioadă, numeroase instituţii publice din România, organizații non-guvernamentale, asociații și comunități pun în practică proiecte, activități și campanii ce au ca scop principal eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor.

În prezenţa reprezentantului Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, a conducerii Liceului Teoretic "Panait Cerna" Brăila şi a complexului comercial Brăila Mall, a cadrelor didactice de la cele două licee din municipiu şi a cetăţenilor prezenţi la manifestare, reprezentantul poliţiei a reamintit că violența asupra femeilor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume. Are loc acasă, pe stradă, la şcoală, la locul de muncă ori în spitale. Într-o măsură mai mare sau mai mică, violența este prezentă în toate țările din lume, indiferent de etnie, rasă, vârstă, mediul de proveniență, venit sau nivelul de educație.

"Prin această campanie dorim să atragem atenţia cetăţenilor asupra gravităţii fenomenului de violenţă domestică, ce implică nu doar costuri personale, ci şi de natură economică şi socială, precum şi asupra importanţei raportării la poliţie a tuturor cazurilor de violenţă domestică, indiferent dacă este vorba de victime sau martori la această infracţiune."

Activitatea a continuat cu un flashmob, care a constat într-un moment artistic susţinut de elevii celor două licee, prin care s-a dorit atragerea atenţiei cetăţenilor cu privire la gravitatea fenomenului de violenţă domestică şi importanţa sesizării autorităţilor despre astfel de fapte.

Ulterior, poliţiştii, împreună cu elevii, au oferit persoanelor aflate în incinta complexului comercial pliante cu informaţii referitoare la formele de manifestare a violenţei domestice, aspectele pe care trebuie să le aibă în vedere victima în timpul unei agresiuni, serviciile de care poate beneficia şi instituţiile la care poate apela pentru a obţine ajutor.

Cetăţenii au avut posibilitatea de a auzi spotul audio - antiviolenţă domestică, ce a fost creat pentru susţinerea campaniei naţionale de prevenire a violenţei domestice „National Awareness–raising campaign”, care se desfăşoară în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2019, la nivel naţional, sub egida Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

 

 

Autor IPJ Braila 26 Noiembrie 2019, 21:54 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii