Studenți ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza la Brăila

De Comunicat 23 Iulie 2019, 22:21 Administrative

studenti AI Cuza la Braila iulie 2019

10 studenți ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” sunt inițiați în tainele meseriei de către specialiștii Inspectoratului General pentru Imigrări, pe o perioadă de stagiu de patru săptămâni în cadrul structurilor operative de pe raza municipiului București și a 6 județe.

În perioada 08 iulie - 2 august, 10 studenți ai Academiei de Poliție “ Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea Poliție de Frontieră, anul II, specilizarea Imigrări-ordine și siguranță publică, își desfășoară stagiul de practică în cadrul structurilor centrale și teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

Studenții au fost repartizați în Municipiul București și județele Bihor, Brăila, Dolj, Olt, Mehedinți și Teleorman.

Pe parcursul celor patru săptămâni, studenții vor desfășura mai multe activități pregătitoare la structurile operative ale Inspectoratului General pentru Imigrări, sub îndrumarea și coordonarea unor ofițeri cu experiență și vor avea posibilitatea de a pune în aplicare cunoștințele acumulate în timpul anilor de studiu.

Astfel, viitorii ofițeri vor participa, alături de polițiști la acțiuni de verificare a cetățenilor străini în locuri și medii frecventate de aceștia, în vederea reglementării situației juridice și vor învăța să aplice precis și operativ procedurile de lucru din domeniul de competență.

De asemenea, se vor familiariza cu modul de întocmire a documentelor operative și vor face cunoștință cu activitățile specifice care se desfășoară în cazurile de depistare cu ședere ilegală a cetățenilor străini pe teritoriul României.

Stagiul de practică urmărește îmbogățirea și aprofundarea cunoștințelor teoretice, precum și perfecționarea deprinderilor practice specifice activităților pe linie de migrație și azil, pe care le vor urma împreună cu viitorii lor colegi.

 

 

Autor Comunicat 23 Iulie 2019, 22:21 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii