Primaria Municipiului Braila si Asociatia Dog Rescue Romanian au sterilizat 83 de caini si 4 pisici

De Frimu Ghinea 26 Ianuarie 2015, 17:42 Administrative

Primaria Municipiului Braila si Asociatia Dog Rescue Romanian au organizat in perioada 23 - 24 ianuarie 2015 campania gratuita “FII RESPONSABIL ! STERILIZEAZA-TI CATELUL ! NOI TE AJUTAM !”
Campania s-a adresat proprietarilor si iubitorilor de caini de rasa comuna, dar si persoanelor care au dorit sa preia din strada caini pe care sa-i adopte in timpul evenimentului.

Participantii au beneficiat de sterilizarea, microciparea si inregistrarea cainilor de rasa comuna in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan. Asociatia Dog Rescue Romanian sustine sterilizarea cainilor fara stapan din municipiul Braila ca metoda de reducere a numarului de caini pe strazi.

La punctul de sterilizare, amenajat in incinta imobilului din strada Scolilor nr. 64, au fost sterilizati 47 caini cu stapan, 36 caini fara stapan si 4 pisici.

Echipa medicala a fost asigurata de catre Asociatie Dog Rescue Romanian si a formata din medici de libera practica, asistenti, tehnicieni, dar si din doi voluntari braileni.

Primaria Municipiului Braila, Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala si Asociatia Dog Rescue Romanian adreseaza mulţumiri tuturor celor implicati pentru modul în care s-a desfăşurat actiunea de sterlizare şi microcipare a câinilor de rasă comună.

Gestionarea problematicii câinilor făra stăpâni este o problemă complexă care presupune multă implicare, muncă şi colaborare între administraţia locală, asociaţiile de protecţia animalelor şi dumneavoastră. În rezolvarea ei am încercat să găsim soluţii care să respecte legea şi să fie etice din toate punctele de vedere. Procesul de sterilizare, microcipare şi adopţie a câinilor fără stăpâni contribuie în mod deosebit la gestionarea acestei probleme şi reduce semnificativ riscurile acutizării ei .

Este foarte important ca cetăţenii să fie implicaţi în acţiuni de voluntariat, mai ales în ceea ce priveşte sterilizarea câinilor de rasă comună, acestea reprezentând o potenţială susrsă pentru dezvoltarea socio-economică a comunităţii în care trăim.

 

Autor Frimu Ghinea 26 Ianuarie 2015, 17:42 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii