Poliția face precizări în urma tragicului accident de la Ianca

De IPJ Braila 10 Iunie 2020, 19:02 Administrative

Urmare a apariției în spațiul public a unor informații eronate, referitore la tragicul accident rutier petrecut în cursul serii de ieri, pe raza comunei Ianca, din județul Brăila, în urma căruia doi polițiști și-au pierdut viața, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

- Colegii se aflau în serviciul de patrulare, cu o autospecială de poliție Dacia Logan, an de fabricație 2018, inscripționată și dotată cu rampă de avertizare optico - acustică.

Autospeciala avea revizia efectuată în luna mai 2020, la reprezentanța producătorului din Brăila, iar inspecția tehnică periodică era valabilă până în luna octombrie 2021.

La data producerii accidentului, autoturismul avea un rulaj de aproximativ 64.000 de Km.

- Expertiza tehnică, precum și celelalte probe administrate în cadrul dosarului penal, vor stabili cauzele accidentului rutier.

Considerăm că este prematur ca unele persoane să-și exprime opiniile vis-a-vis de modul în care acesta s-a produs, mai ales dacă nu cunosc toate datele din anchetă.

- Este regretabil că unii reprezentanți ai organizațiilor sindicale, aleg să folosească astfel de tragedii pentru a-și face imagine, nefiind informați corect și propagând în spațiul public date eronate, de natură a denigra instituția.

Asigurăm cetățenii că, la finalul anchetei penale, vom transmite public concluziile acesteia.

Transmitem, încă o dată, condoleanțe familiilor colegilor noștri și mulțumim tuturor celor care în aceste clipe grele sunt alături de noi.


INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN BRĂILA
COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

 

 

Autor IPJ Braila 10 Iunie 2020, 19:02 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii