Militari din Batalionul 52 Geniu Satu Mare din Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos" au participat la „Blonde Avalanche" 2017

De Frimu Ghinea 02 Octombrie 2017, 09:32 Administrative

Blonde Avalanche 2017

In perioada 25 - 29 septembrie în localităţile Liptovsky Miculas şi Sered, din Republica Slovacia, s-a desfăşurat exerciţiul multinaţional „Blonde Avalanche" 2017, la care România a fost reprezentată de o delegaţie formată din 14 militari aparţinând Batalionului 52 Geniu Satu Mare din Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos" subordonată Statului Major al Forţelor. Detaşamentul românesc este condus de către locotenet colonel Gimiga Silviu, şeful Biroului Geniu Luptă şi EOD din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre.

Exerciţiul „Blonde Avalanche", este o iniţiativă regională care are ca scop executarea instrucţiei în comun, de către personalul Batalionului Multinaţional de Geniu, pentru perfecţionarea deprinderilor în organizarea, planificarea şi executarea sarcinilor şi misiunilor în sprijinul autorităţilor publice locale pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale, în bazinul râului Tisa.

Exerciţiul se desfaşoară anual, prin rotaţie, pe teritoriul statelor semnatare ale acordului dintre Guvernul României, Guvernul Republicii Slovace, Cabinetul de Miniştri al Ucrainei şi Guvernul Republicii Ungare, privind înfiinţarea Batalionului Multinaţional de Geniu.

România a participat la aceasă iniţiativă, cu structuri de geniu din cadrul Forţelor Terestre, la toate exerciţiile desfăşurate din anul 2002 şi până în prezent. Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos" a fost înfiinţată la 1 iunie 2002 în garnizoana Brăila şi este singura mare unitate de sprijin genistic din Forţele Terestre, cu misiunea de a planifica, coordona şi integra funcţiile genistice ale câmpului de luptă în vederea asigurării mobilităţii, contramobilităţii şi protecţiei trupelor la nivel tactic.

În anul 2017, structuri din Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos" au mai participat la 5 exerciţii multinaţionale desfăşurate pe teritoriul naţional.

 

Autor Frimu Ghinea 02 Octombrie 2017, 09:32 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii