Maratonul pe apa TID

De Frimu Ghinea 24 August 2016, 20:14 Administrative

TID

Maratonul pe apa a inceput din Germania, de la izvoarele Dunarii si se termina in Romania, la Sfantul Gheorghe, unde fluviul se uneste cu marea.

Tour International Danubien este un turneu international de caiac, canoe si canotaj organizat pe Dunare in lungime de aproximativ 2516 km.

Porneste din Ingolstadt, GERMANIA, si se termina la Sf. Gheorghe, ROMANIA. Este cel mai lung astfel de turneu din lume. Nu sunt acceptate ambarcatiuni motorizate de niciun fel. TID a avut dintotdeauna un considerabil impact international. Inca de la inceput (1956) unul dintre obiectivele cheie a fost sa aduca la un loc participanti din diferite tari, care sa cunoasca si alte feluri de a trai, alte culturi si obiceiuri, fara a se tine cont de orientarile politice, religioase sau rasiale. Scopul sau principal este sa promoveze prietenia intre participanti dar si intre ei si cetatenii locurilor prin care trece, aducand astfel pacea si prietenia intre tarile prin care curge Dunarea.

Organizatorii TID din toate tarile participante opereaza ca entitati non-profit. Fara exceptie, ei contribuie cu timpul lor fara pretentii materiale – nu exista angajati platiti de TID. Participantii TID isi poarta singuri de grija. Ei isi transporta bagajele in propriile ambarcatiuni, dorm in propriile corturi si isi procura si prepara singuri hrana. Locurile de campare sunt selectate de organizatori in asa fel incat sa fie asigurate nevoile sanitare ale participantilor cat si posibilitati de procurare a hranei. Grupurile sanitare pot fi de calitate variabila, insa apa potabila este sigura pe tot parcursul turneului. De asemenea, se asigura posibilitatea de cumparare a hranei. Participantii trebuie sa fie echipati sa isi prepare singuri hrana deoarece nu toate locatiile au bufeturi sau restaurante. Uneori locatiile de campare ii primesc pe participanti cu o masa simpla, ceea ce este un lucru foarte placut dupa o zi istovitoare. Participantii trebuie sa fie pregatiti sa treaca unele provocari fizice cat si psihice.

Prietenii TID nu vin numai din tarile riverane Dunarii, ci din toata lumea: Franta, Italia, Israel, Australia, Japonia, Chile sau America de Nord. Pe apa este importanta numai personalitatea individului.

Programul detaliat pe zile
Data – Ziua – Localitatea – mal (R/L) – km pe Dunăre – km parcursi pe zi
21.08. Duminică – DUNARENI – R – 329 – 46
22.08. Luni – SEIMENI – R – 289 – 40
23.08. Marţi – HARSOVA – R – 251 – 38
24.08. Miercuri – STANCUTA – L – 219 – 32
25.08. Joi – BRAILA – L – 172 – 47 - dupa ora 14.00
26.08. Vineri – LUNCAVITA (Atenţie! Mile marine) – R – 62 – 55
27.08. Sâmbătă – TULCEA – L – 39 – 42
28.08. Duminică – Zi de pauză
29.08. Luni – MURIGHIOL – R – Km – 64 – 56 / 39*)
30.08. Marţi – SF. GHEORGHE – L – Km – 4 – 60 / 44*)
31.08. Miercuri – Ieşirea la Marea Neagră
31.08. – Miercuri seara – Petrecerea de închidere oficială TID 2016 la Sf. Gheorghe
01.09. – Joi – ora 7:00 – Plecarea cu vaporul înapoi către Tulcea

 

Autor Frimu Ghinea 24 August 2016, 20:14 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii