Inspectoratul General pentru Imigrări | A reluat activitatea de relații cu publicul

De Comunicat 18 Mai 2020, 19:58 Administrative

Activitatea de primire și eliberare a documentelor, pe linia acordării sau prelungirii dreptului de ședere și înregistrării rezidenței cetățenilor europeni, se reia, începând de astăzi, la toate structurile de imigrări. Accesul persoanelor în interiorul spațiilor de lucru cu publicul se face cu respectarea indicațiilor polițiștilor, a marcajelor și a regulilor de distanțare socială, iar purtarea măștilor de protecţie este obligatorie.

Reamintim cetățenilor străini și europeni că au la dispoziție 90 de zile, de la data încetării stării de urgență, pentru a efectua demersurile necesare de înregistrare și de preschimbare a documentelor care au expirat în această perioadă.

Inspectoratul General pentru Imigrări a reluat, începând de astăzi, 18 mai a.c., întreaga activitatea de primire și eliberare a documentelor, pe linia acordării sau prelungirii dreptului de ședere și înregistrării rezidenței cetățenilor europeni, în toate sediile unde se desfășoară lucrul cu publicul, cu respectarea condițiilor de protecție și distanțare socială în zonele de ghișeu.

Într-o primă etapă, activitatea de relații cu publicul se va desfășura după programul normal de lucru, de luni până vineri, în intervalul orar stabilit la nivelul fiecărei structurii teritoriale de imigrări, sens în care recomandăm consultarea secțiunii Contact a site-ului public.

Estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor ca urmare a reluării în întregime a activității de relații cu publicul, prioritar fiind preluate cererile de programare depuse online.

În funcție de evoluția situației privind capacitatea de preluare și procesare a documentelor, de la nivelul fiecărui județ, pot fi dispuse măsuri de prelungire a programului de lucru, care vor fi comunicate din timp.

Accesul persoanelor în interiorul spațiilor de lucru cu publicul se face cu respectarea indicațiilor polițiștilor, a marcajelor și a regulilor de distanțare socială, iar purtarea măștilor de protecţie este obligatorie.

Toate spațiile de lucru sunt dezinfectate periodic și igienizate cu rigurozitate, iar la intrarea în instituție se recomandă folosirea produselor dezinfectante.

Pentru evitarea staționării și aglomerării în spațiile de lucru, Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă utilizarea, în continuare, a portalului online de programare a documentelor, înainte de prezentarea acestora la ghișeu.

Reamintim cetățenilor străini și europeni că au la dispoziție 90 de zile, de la data încetării stării de urgență, pentru a efectua demersurile necesare de înregistrare și de preschimbare a documentelor care au expirat în această perioadă.

Cât privește activitatea de primire în audiență, aceasta se va desfășura numai în cazuri cu caracter deosebit, pentru un interval de maxim 15 minute, respectându-se recomandările medicale de evitare a interacțiunii prelungite dintre persoane. În situația în care nu se poate realiza primirea în audiență, solicitanții pot utiliza mijloacele alternative de comunicare electronică sau poștală, urmând să primească răspuns la cele sesizate.

 

 

 

Autor Comunicat 18 Mai 2020, 19:58 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii