Guven | Restricțiile ar putea fi menținute și după data de 15 mai

De AmosNews 01 Mai 2020, 09:52 Administrative


Premierul Ludovic Orban a recunoscut, miercuri, că Guvernul are în analiză inclusiv o variantă prin care restricțiile din prezent ar putea fi menținute și după data de 15 mai, când România iese din starea de urgență.

“Avem în evaluare toate posibilităţile: de la prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major .. Și varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială. Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem de data de 15 mai, şi decizia va depinde de evoluţia epidemiei.

În cazul în care ne menţinem pe trendul pe care suntem astăzi, ba chiar vom avea o reducere a numărului de persoane infectate, cu siguranţă că vom lua deciziile în conformitate cu evoluţia epidemiei. Deocamdată, nu scoatem din calcul niciuna dintre variante. Sigur, există şi varianta stării de alertă care permite menţinerea restricţiilor prin intermediul deciziilor care se iau la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar avem şi alte variante.

În funcţie de evoluţie vom lua decizia. Și când vom lua decizia, o vom comunica public”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.

 

 

Autor AmosNews 01 Mai 2020, 09:52 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii