Fiecare Vot monitorizează alegerile europarlamentare

De Comunicat 17 Aprilie 2019, 09:57 Administrative

Campania de observare continuă la alegerile europarlamentare. Organizațiile membre vor acredita observatori pentru ziua alegerilor, vor monitoriza procesul electoral și vor acorda asistență alegătorilor, prin intermediul unui call center și prin platforma www.votcorect.ro.

Platforma www.votcorect.ro oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de alegeri și sfaturi privind sesizări legate de încălcarea legislației. De asemenea, vom asigura asistență în ziua alegerilor tuturor celor interesați prin intermediul call center 0800 080 200 (gratuit, pentru România) și +40212 039 020 (cu tarif normal, pentru străinătate).

Înscrierile pentru observatori se fac până pe 12 mai pe Fiecarevot.ro, platformă dezvoltată voluntar de către Geeks for Democracy, comunitate civică formată în 2016 din tineri specialiști din IT, comunicare, digital și ONG-uri. Recrutarea şi validarea observatorilor, acreditarea, organizarea sesiunilor de training online şi offline, coordonarea echipelor de observatori și susţinerea activităţii acestora în ziua alegerilor, precum şi raportarea concluziilor se realizează de peste 10 organizații nonguvernamentale și civice active la nivel național: Expert Forum, Funky Citizens, Observatorul Electoral, Centrul pentru Resurse Civice, Forum Apulum, Civica, GHEPart. Eforturile sunt susținute și de CENTRAS și Rezistenţa TV.

Observarea alegerilor vizează exclusiv integritatea procesului electoral, de aceea, observatorii trebuie să fie fără excepție imparțiali, să nu facă parte din partide politice și să nu se implice în campania electorală. Fiecare observator va semna o declarație pe proprie răspundere în acest sens.

Toți observatorii independenți încep activitatea din ziua alegerilor la 06:30 dimineața, odată cu deschiderea secțiilor de votare și o încheie după ora 21:00, odată cu terminarea numărării voturilor. În ziua scrutinului, fiecare observator va completa fişe de observare sau va putea utiliza aplicația de monitorizare realizata de Code4 Romania și va fi în legătură continuă cu echipa FiecareVot. Pe baza acestora informații, vom publica un raport cu scopul de îmbunătăți modul de organizare a alegerilor.

Expert Forum 

 

Autor Comunicat 17 Aprilie 2019, 09:57 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii