Braila: Campanie de microcipare si sterilizare a câinilor

De A.Frangu 23 Iulie 2014, 11:19 Administrative
In perioada 23 – 27 iulie 2014, zilnic între orele 9,00-20,00, Primaria Municipiului Braila in parteneriat cu Asociatia Dog Rescue Romanian organizeaza o campanie gratuita de microcipare si sterilizare a câinilor cu stapân, dar si a acelora care sunt preluati din strada si adoptati în timpul evenimentului.

Dupa cum informeaza Primaria Braila ”Aceasta campanie doreste sa contribuie la stoparea inmultirii necontrolate a animalelor fara stapan, prin reducerea abandonului puilor nedoriti pe strada”.

Deviza sub care se desfasoara campania este: FII RESPONSABIL! STERILIZEAZA-TI CATELUL! NOI TE AJUTAM!

Campania de microcipare si sterilizare se desfasoara în trei puncte de sterilizare amplasate astfel:

- la Dispensarul Veterinar din cartierul Obor, str. Albina, nr.28;
- în Parcarea Stadionului „Progresul”, cart. Vidin, Calea Galati;
- în incinta Scolii Generale „Fanus Neagu”, sos. Buzaului, nr. 30.

Punctele de sterilizare au program de lucru zilnic, între orele 9.00 –20.00 si, dupa caz, pâna la sterilizarea ultimului caine, cu exceptia zilei de duminica când programul se termina functie de prezenta participantilor.

La punctele de sterilizare echipele de lucru sunt formate din medici, asistenti si voluntari (pentru operatiunile de pregatire, respectv ingrijirea postoperatorie).

”Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala are obligatia de a infiinta un registru, in care se inregistreaza urmatoarele date declarate obligatoriu: numele si prenumele detinatorului de caine, domiciliul, telefonul, numarul cainilor sterilizati din care, femela sau mascul;

Fiecarei persoane i se comunica numarul de inregistrare primit in registrul general. Proprietarul cainelui are obligatia de a avea asupra sa actul de identitate in original si o copie a acestuia (document necesar inregistrarii in RECS). De asemenea, se recomanda ca detinatorii sa nu hraneasca cainele cu cel putin 12 ore inainte de interventie.

Pentru a participa la aceasta campanie, persoanele interesate sunt invitate sa faca o programare la numerele de telefon 0239/611682 sau 0756/044400, de luni pana vineri, intre orele 09.00 – 15.00.

Participa si-ti vei asigura vecinii ca nu contribui la inmultirea numarului de caini de pe strada ! Nu cainii sunt responsabili de aparitia lor pe strada, ci oamenii care permit cainilor lor sa se imperecheze necontrolat si care abandoneaza caini, pui si adulti, pe  strada!” se mentioneaza în comunicatul de presa dat publicitatii de Primaria Braila.

Campania este sustinuta de SUPAGL Braila, Asociatia Felicia Animalia Stichting, Cabinet Veterinar dr.Zamfir Mihai George.

 

Autor A.Frangu 23 Iulie 2014, 11:19 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate