Braila: Conferinta UUD Erasmus+ „Impreuna spargem zidul indiferentei“. 9-10 iunie 2017

De Virgil Andronescu 08 Iunie 2017, 19:28 Administrative

Asociatia Initiativa Cetatenilor Seniori si Primaria Braila invita comunitatea braileana la o atitudine clara si hotarata fata de invazia agresiva a deseurilor in viata si comunitate .

Conferinta “Impreuna spargem zidul indiferentei” din 9-10 iunie 2017 promoveaza civismul institutiilor si al cetatenilor prin platforma e-learning “O lume fara plastic”, rezultat al proiectului UUD Erasmus+ al UE .
Conferinta celebreaza rezultatele a 21 de profesori braileni, peste 70 de elevi in echipele din sapte licee care, folosind platforma e-learning au pregatit instalatii de arta, actiuni civice si mesaje pe care vi le oferim acum.
Conferinta debuteaza pe 9 iunie 2017 la ora 15:00 cu sectiunea “Seminar de contact “ pentru parteneriate de ONGuri, institutii publice si academice din Braila, Tg Jiu, Iasi , Brasov, Przemysl- Polonia, Londra- Marea Britanie, Chisinau-Moldova. Se vor initia parteneriate si vor fi elaborate fise de proiecte socio-civice pe temele : credinte religioase- teorie si joc pentru tineri; patriotism local pentru toti– spune de ce sa venim in orasul tau; ciclism in familie – o sansa transgenerationala. Proiectele vor fi pregatite pentru Erasmus+ Tineret din Octombrie 2017, Erasmus+ Parteneriate strategice – educatia adultilor, tineret si sport din 2018.

Pe 10 iunie 2017 la ora 10:00, Viorica Alexandru, coordonatoarea proiectului Erasmus+ UUD si Viorel marian Dragomir, Primarul Municipiului Braila se vor intalni cu presa in sala Avantgarde a Teatrului “Maria Filotti” Braila pentru a discuta despre eco-civism prin prisma proiectului european si a municipalitatii... unde incep diferentele de opinie?
In continuare, la ora 11:00 are loc masa rotunda despre colectarea selectiva. Se vor discuta cele 4 puncte aflate pe agenda : planul pe termen scurt al municipalitatii privind colectarea selectiva ; posibilul efect al exercitiului de colectare selectiva UUD din martie 2017 asupra taxei de salubritate; politica pasilor marunti – viziunea unei tinere oratoare, castigatoare a concursului de discurs public “Economia circulara”, recompensa si atitudinea fata de mediu – experienta a doua colegii din oras , “Gh. M. Mugoci” si “Ed. Nicolau”. Alaturi de cei mentionati participa reprezentanti ai RoREC, echipa UUD, presa, oaspeti din Marea Britanie, Polonia, Moldova, Brasov, Tg Jiu, cetateni.

De la ora 13:00 la 15:00 va oferim doua ore de amuzament pe str. Mihai Eminescu si la ceas.
Veti putea vedea expozitia de instalatii de arta a liceenilor din Braila, Zidul Indiferentei de langa ceas si punctul de colectare pentru deseuri uscate... veti putea participa la concursurile de la standuri... premiile sunt gustoase si eco : fructe, puieti, glastre cu flori...plus bomboane pentru toata lumea; dansul zombilor de plastic va da semnalul de incepere si va conduce vizitatorii de la un stand la altul.... tot zombii de plastic dar si fetite in rochite din reciclabile, vor incheia evenimentul. Intre timp va puteti fotografia cu instalatiile de arta si autorii lor iar in final vom ataca impreuna Zidul Indiferentei...

Nu uitati sa aduceti umbrele, eventual colorate, pe care sa le donati la standul decoratorilor voluntari ai orasului. Nu uitati sa aduceti becuri si baterii uzate la standul RoRec... si inregistrati-va tot la acest stand pentru a scapa de aparatura electrica si electrotehnica veche.

Festivitatea de premiere si certificare a participantilor la proiectul UUD Erasmus+ are loc pe nava „Lacu Sarat“ de la 16:00 la 18:00 .

Fiind alaturi de noi sunteti alaturi de partenerii nostri locali, colegiile nationale “Gh.M Murgoci”, “Ana Aslan”, “Ed Nicolau”, liceele “N. Iorga” , “Panait Cerna”, “Mihail Sebastian si “Hariclea Darclee”, fara de care nu ar exista rezultatele invatarii practice promovate de acest proiect: instalatiile de arta, filmele de pe Youtube si profesorii studenti, concursul de discurs public sau exercitiul de colectare selectiva.

Multumirile noastre se indreapta catre directorii colegiilor si liceelor implicate, dar si catre cei ai Teatrului “Maria Filotti”, SUPAGL, Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” , Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, SC ECO SA , SC BRAI-CATA SRL ,SC RER ECOLOGIC SERVICE SRL , SC RECUMED SRL –Braila pentru sprijin si pentru premiile semnificative care arata ca initiativa noastra este pretuita.

Dincolo de orice, speram ca subiectul colectarii selective sa devina o obisnuinta in egala masura pentru Municipalitate si pentru braileni precum in alte tari europene care deja se indreapta catre economia circulara, economia in care desurile devin materie prima. Este prea mult?

Informatii despe proiect si parteneri www.plasticsfree.eu
Informatii locale si evenimente : www.facebook.com/DCOrganic
Contact : Viorica Alexandru valexa2do@yahoo.com

 

Autor Virgil Andronescu 08 Iunie 2017, 19:28 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii