Brăila | Cancerul – Inamicul public nr.1. Expoziție documentară la bibliotecă

De Frimu Ghinea 05 Februarie 2020, 12:02 Administrative

expo cancer braila 2020

Data de 4 februarie marchează Ziua Internațională a Luptei Împotriva Cancerului, fondată la inițiativa Uniunii pentru Controlul Internațional al Cancerului.

Creată în 2000, Ziua Mondială a Cancerului a devenit o mișcare pozitivă pentru întreaga lume, cu scopul de a ne uni sub o singură voce, pentru a face față uneia dintre cele mai mari provocări ale noastre din istorie.

În fiecare an, sute de activități și evenimente au loc în întreaga lume, adunând comunități, organizații și persoane din școli, afaceri, spitale, piețe, parcuri, săli comunitare, lăcașuri de cult - pe străzi și online - acționând ca un memento puternic că toți avem un rol de jucat în reducerea impactului global al cancerului.

Sloganul de anul acesta „I am and I will" este un apel la acțiune, este despre tine și despre angajamentul tău de a acționa. Conform site-ului worldcancerday.org anual mor din cauza cancerului 9,6 milioane de oameni, cancerul fiind a doua cauza a mortalității la nivel mondial. Cel puțin o treime din cazurile comune de cancer pot fi prevenite, iar 3,7 milioane de vieţi ar putea fi salvate în fiecare an prin prevenţie, detectarea bolii în fază incipientă şi tratament.

Biblioteca Județeană „Panait Istrati" Brăila organizează în perioada 4-21 februarie expoziția documentară intitulată "Cancerul – Inamicul public nr.1", expoziție ce reunește cărți de specialitate, dar și de medicină naturistă, dietetică, psihologie. Expoziția este realizată de bibliotecara Silvia Iacob și poate fi vizionată la Secția Împrumut Carte pentru Adulți.

 

 

 

Autor Frimu Ghinea 05 Februarie 2020, 12:02 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii