Arhiepiscopul Dunării de Jos a liturghisit sâmbătă la hramul Mănăstirii Sfântul Pantelimon din staţiunea Lacu-Sărat

De Basilica 28 Iulie 2019, 23:00 Administrative

Lacu Sarat braila manastire

Arhiepiscopul Dunării de Jos a liturghisit sâmbătă la hramul Mănăstirii Sfântul Pantelimon din staţiunea Lacu-Sărat, cea mai recent înfiinţată mănăstire din Eparhie.

Mănăstirea Lacu-Sărat şi-a început activitatea la 27 iulie 1996, când Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfinţit locul şi a pus piatra de temelie a bisericii.

Biserica a fost sfinţită în data de 27 iulie 1999. Lăcaşul de cult este realizată din lemn, în stil maramureşean, cu o turlă-clopotniţă de 24 metri.

Cu prilejul hramului, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară.

La sărbătoarea mănăstirii brăilene a participat și un grup de africani din Congo, Camerun, Ciad și Coasta de Fildeș, aflat în această perioadă la Galați la diverse programe de cercetare și studii post universitare.

Tinerii s-au arătat fascinați și impresionați de frumusețea Ortodoxiei și și-au manifestat dorința de a cunoaște cât mai mult din tradițiile și obiceiurile poporului român.

La final, ierarhul Dunării de Jos a binecuvântat muzeul etnografic, reamenajat în ultima perioadă în noul corp al aşezământului monahal, care cuprinde obiecte autentice populare românești, mobilier, ceramică, obiecte de uz casnic, țesături de interior, costume tradiționale, meșteșuguri, dar și o colecție deobiecte și accesorii școlare semnificative din istoria învăţământului românesc.

 

 

Autor Basilica 28 Iulie 2019, 23:00 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii