Motive traditionale românesti realizate de Andreea Stoica pe treptele din Gradina Publica Braila

De A.Frangu 08 Octombrie 2014, 21:12 Administrative
Braileanca Andreea Stoica a adus un plus de culoare Gradinii Publice din Braila. Folosindu-se de vopsea a realizat motive traditionale românesti pe treptele din Gradina Publica. Este modul ei de a reda frumosul Brailei. Este primul proiect de acest gen realizat care a fost si o prima experienta pentru ea. A avut sprijinul Primariei Braila care i-a asigurat toate materialele necesare. Absolventa a liceului ”Gh. M. Murgoci” si a Facultatii de Marketing, Andreea Stoica se ocupa de design de interior in Bucuresti si in Constanta. Acest lucru îl face de aproximativ 6 ani.

Aflam mai multe despre aceasta tânara din comunicatul de presa transmis de Primaria Braila:

”Proiectul a fost initiat de Andreea Stoica, a braileanca tanara careia ii place sa spuna ca este un om obisnuit, ca toti ceilalti. «Nu am excelat nici la desen, nici la muzica, nici la scris, nici la lucru manual (inca se facea lucru manual). Am avut, in schimb, o familie minunata care m-a invatat ca orice lucru trebuie sa poarte amprenta celui care il foloseste, ca nu trebuie sa te pierzi in multime si ca poti fi cine vrei tu».

Andreea mai spune ca atunci cand tinzi sa te adaptezi noilor trenduri ale pietei si societatii de consum promovata excelent, cand totul devine relativ de la o zi la alta, pastrarea identitatii personale poate ajunge la rang de provocare. Este cu atat mai greu cu cât informatia te agreseaza din toate partile si simti ca nu ai nici indemânarea, nici cunostintele sau talentul pentru a excela si te vezi obligat sa accepti o oarecare mediocritate generalizata in care termenul “frumos” este privit ca ceva extrem de superficial si efemer.

Andreea a mai subliniat ca a absolvit liceul ”Gh. M. Murgoci” si apoi Facultatea de Marketing, macar sa fie bine pregatita pentru ceva. De aproximativ 6 ani se ocupa de design de interior in Bucuresti si in Constanta, lucru pe care il face din drag de frumos si de armonie.

A inceput acest proiect ca un exercitiu de vointa, de a face ceva pentru orasul in care a copilarit. Dintre toate manifestarile de urban art i s-a parut cea mai potrivita pentru ea si capacitatile sale. A vazut proiectele de pe strada Xenofon din Bucuresti si apoi cel de pe strada Racokzi din Targu Mures si i s-a parut extraordinar! A zis ca poate si ea, macar sa incerce, apoi ..mai vedem. Nu a mai facut nicio astfel de lucrare, cu atât mai putin pe domeniul public, nici nu stia care este procedura si ca exista o procedura prin care se poate face asta; cu asta a fost ajutata de Mario Apostol, un alt pasionat de tot ceea ce inseamna arta in toate formele sale.

Initial si-a zis sa nu copieze, sa nu faca chiar motive traditionale românesti, sa faca altceva. Dar pâna la urma, si-a dat seama ca nu exista "altceva" cu care un român sa poata relationa mai usor. Asa ca asta a ramas.

A facut liste cu vopseluri si pensuli, o schita aproximativa si a trecut la treaba. Toate desenele sunt inspirate de motive traditionale românesti, si sunt facute intâi cu creta si apoi cu vopsea pentru piatra. Nu a folosit sabloane, eroarea umana dând personalitate si nu a vrut sa se lipseasca de asta.

A ales Gradina Mare pentru ca este reprezentativa pentru Braila, acolo se vede tot ce a fost Braila odata, fie in ruine parasite fie in partile reabilitate.
Cu sprijinul Primariei Municipiului Braila, cea care i-a asigurat toate materialele si suportul necesar, spera sa mai faca proiecte in care poate fi implicata comunitatea si, de ce nu, sa redea Brailei frumosul”.

 

Autor A.Frangu 08 Octombrie 2014, 21:12 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate