Activitățile desfășurate de Serviciul Județean Anticorupție Brăila în anul 2018

De Redactia 04 Martie 2019, 16:11 Administrative

Serviciul Județean Anticorupție Brăila din cadrul Direcției Generale Anticorupție - structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne a acționat, și în anul 2018, pentru promovarea legalității, integrității, onestității şi profesionalismului, ca standard atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I.

În mod concret, în anul 2018, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Brăila au organizat și desfășurat un număr de 106 activităţi de instruire și informare în rândul personalului ministerului, la care au participat 1.340 funcționari M.A.I.

Totodată, au desfășurat 19 activități preventive în colaborare cu alte instituții publice, la care au participat 2.640 de persoane, activități în cadrul cărora s-a urmărit creșterea gradului de informare a publicului cu privire la impactul fenomenului de corupție, conștientizarea consecințelor implicării în fapte de corupție, având ca efect colateral sporirea vizibilității instituționale prin promovarea liniei Call Center Anticorupție 0800.806.806.

Cu privire la activităţile desfăşurate pe linia managementului riscurilor la corupţie, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Brăila au asigurat coordonarea grupurilor de lucru pentru prevenirea corupţiei constituite la nivelul structurilor teritoriale ale ministerului cu calitate de ordonator terțiar de credite, fiind adoptate registrele revizuite ale riscurilor de corupţie.

În planul activităților de combatere, ofiţerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupție Brăila au sesizat unitățile de parchet în 15 situații și, sub coordonarea procurorilor, au desfășurat activități de cercetare penală în 47 dosare penale, fiind dispusă continuarea urmăririi penale față de 10 persoane.

Pe parcursul anului trecut, au fost continuate eforturile întreprinse pentru asigurarea unei bune relaționări a Serviciului Județean Anticorupție Brăila, în limitele prevăzute de actele normative, cu cetăţenii, context în care au fost consiliate, sub diferite forme (petiții, audiențe), 53 de persoane. Dintre acestea, 6 persoane au formulat sesizări care au fost înaintate unităților de parchet competente. La dispeceratul central al liniei gratuite anticorupţie 0800.806.806 au fost primite și direcționate către structura noastră 4 apeluri Call Center Anticorupție.

Pentru anul 2019, Serviciul Județean Anticorupție Brăila și-a propus dezvoltarea relației cu cetățenii, sens în care vor fi organizate și desfășurate activități cu caracter preventiv, atât cu funcționarii M.A.I., cât și cu societatea civilă, în toate unitățile administrativ teritoriale comunale de pe raza județului Brăila.

Totodată, Serviciul Județean Anticorupție Brăila vine în sprijinul persoanelor care doresc să formuleze sesizări privitoare la săvârşirea unor acte şi fapte de corupţie de către funcţionarii Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, permanent, punem la dispoziția cetățenilor, pentru a formula sesizări: Registrul de Petiții și Sugestii, linia telefonică gratuită Callcenter Anticorupție 0800.806.806, adresele de e-mail petitii.dga@mai.gov.ro și braila.dga@mai.gov.ro sau numărul de telefon/fax 0239.613.634.

Audienţele se desfăşoară la sediul instituţiei din municipiul Brăila (în sediul Instituţiei Prefectului), la şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila - bilunar, în prima şi în a treia zi de miercuri lucrătoare din lună, între orele 12,00-15,00, iar la ofiţerii de Relaţii cu Publicul - bilunar, în a doua şi a patra zi de miercuri lucrătoare din lună, între orele 12,00-15,00.

 

 

Autor Redactia 04 Martie 2019, 16:11 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii