Actiuni pentru siguranta desfasurate la Braila, Ianca, Însurăţei şi Făurei

De IPJ Braila 20 Septembrie 2015, 19:01 Administrative

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.

În zilele de 18 şi 19 septembrie, poliţişti de ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi Poliţiilor orăşeneşti Ianca, Însurăţei şi Făurei, de la secţiile de poliţie rurală şi posturile de poliţie comunale arondate acestora, cu sprijinilor jandarmilor, au acţionat în zona pieţelor, discotecilor, cluburilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă, pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale existente în domeniul gestionării materialului lemnos şi a deşeurilor feroase, în domeniul transportului şi comercializării peştelui, legumelor, fructelor şi produselor alimentare.

De asemenea, poliţiştii au acţionat pentru combaterea cerşetoriei, prostituţiei şi a indisciplinei în trafic, pe raza municipiului.

Echipele care au participat la acţiuni au efectuat controale la 14 unităţi comerciale şi societăţi tip discotecă, au legitimat 91 de persoane, dintre care 18 au fost percheziţionate corporal sumar şi 13 au fost conduse la poliţie, pentru verificări suplimentare, şi au controlat în trafic 54 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.585 de lei, 22 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 14 la O.U.G. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţişti de la Biroul Proximitate au desfăşurat activităţi specifice pentru menţinerea unui climat de siguranţă civică în zona unităţilor şcolare din municipiu, şi pentru identificarea elevilor care absentează de la cursurile şcolare. Poliţiştii au mai verificat paznicii care efectuau serviciul la unităţile de învăţământ şi au dialogat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile. De asemenea, au fost efectuate verificări la 5 unităţi comerciale din zonele învecinate unităţilor şcolare, fără a fi constatate probleme deosebite.

Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii au depistat 3 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, sens în care s-a luat legătura cu reprezentanţii legali ai acestora pentru remedierea situaţiei constatate şi pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare, pentru prevenirea acestor abateri disciplinare. Totodată, 9 elevi au fost atenţionaţi cu privire la modul de comportare.

 

Autor IPJ Braila 20 Septembrie 2015, 19:01 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii