AJOFM Brăila a creat adrese de e–mail dedicate şi linii telefonice directe

De A.J.O.F.M. Brăila 24 Martie 2020, 09:19 Administrative

A.J.O.F.M. Brăila a creat adrese de e–mail dedicate şi linii telefonice directe, pentru informarea şi transmiterea de cereri, declaraţii şi documente doveditoare privind şomajul tehnic/acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, astfel:

- pentru şomajul tehnic (O.U.G. 30/2020) – număr de telefon 0239/612989,
e-mail braila@anofm.gov.ro;

- pentru acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor (Legea nr. 19/2020 cu modificările şi completările ulterioare) - număr de telefon 0239/613078, e-mail aura.spataru@br.anofm.ro.

Angajatorii, care sunt direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor acordate salariaților în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru cel mult 75% dintre angajați care au contracte active la data intrării in vigoare a ordonanţei mai sus menţionate.

 

 

Autor A.J.O.F.M. Brăila 24 Martie 2020, 09:19 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii