2600 cartuşe de vânătoare, confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni

De Redactia 11 Septembrie 2017, 21:54 Administrative

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au descoperit, în portbagajul și în locaşul roţii de rezervă a unui autoturism, condus de un bărbat cu triplă cetăţenie, 2.600 de cartuşe de vânătoare calibru 12 mm.

La sfârșitul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice, au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Vlădeşti, un autoturism marca Mercedes E280, înmatriculat în Lituania condus de Antanas L., în vârstă de 30 ani cu triplă cetăţenie, moldovenească – română – lituaniană.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj şi în locaşul destinat roţii de rezervă a autoturismului, 2.600 cartuşe de vânătoare calibru 12 mm, de diferite mărci, pentru care barbatul nu detinea documentele legale.

Cu privire la cele constatate, conducătorul auto a declarat că în data de 07 septembrie a.c. fratele său, Romutis L., a achiziţionat cartuşele dintr-un magazin de profil din municipiul Bucureşti pentru a le utiliza la antrenament, într-un poligon din zona capitalei. Deoarece Romutis L. a fost nevoit să se deplaseze în Republica Moldova şi avea cunoștință despre faptul că nu putea trece frontiera cu bunurile achiziționate, a decis să le lase la un prieten domiciliat pe raza judeţului Galaţi, de unde au fost preluate de Antanas L.

Bunurile în valoare de 3.120 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, și au fost predate lucrătorilor din cadrul Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor fără drept.

 

Autor Redactia 11 Septembrie 2017, 21:54 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii