11 NOIEMBRIE – ZIUA VETERANILOR

De Redactia 07 Noiembrie 2016, 15:15 Administrative

În perioada 07-11 noiembrie 2016, Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” desfăşoară în contextul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de „11 noiembrie – Ziua Veteranilor”, campania „Donez din dragoste de ţară” – campanie de conştientizare a militarilor dar şi de sensibilizare a publicului larg în privinţa necesităţii donării de sânge.

Sperăm ca exemplul militarilor genişti să fie urmat de cât mai mulţi oameni şi îi invităm să trateze cu prioritate donarea de sânge pentru a păstra sănătatea noastră, a celor dragi sau a celor pe care nu îi cunoaştem.

În cardul aceloraşi manifestări ocazionate de sărbătorirea Zilei Veteranilor, vineri, 11 noiembrie, în sala de festivităţi a Cercului Militar din Brăila, are loc concertul dedicat militarilor veterani, susţinut de Muzica Militară a garnizoanei Brăila.

Iniţial denumită „Ziua Armistiţiului”, data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial, când forţele aliate au semnat armistiţiul cu Germania, în urma căruia se punea capăt razboiului. „Ziua Armistiţiului” este celebrată prin manifestări de cinstire a victimelor Primului Război Mondial în mai multe ţări ale lumii, precum Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, dar şi în state europene.

România s-a alăturat acestor state în 2014, prin adoptarea Legii 150/2014, privind modificarea şi completarea OUG nr. 82/2006, pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.

Asfel, această zi este celebrată şi în semn de recunoştinţă pentru sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român, având ca obiectiv limitarea efectelor acţiunilor teroriste.

Ofiţer de relaţii publice
Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”
locotenent-colonel Popa George

 

Autor Redactia 07 Noiembrie 2016, 15:15 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii