Prelungirea programului de lucru cu publicul la ghișeele pentru eliberarea pașapoartelor, în perioada 26 iulie – 31 august 2018

De Redactia 30 Iulie 2018, 11:49 Administrative

În cadrul măsurilor de eficientizare a activității de eliberare a pașapoartelor, vă informăm că, în perioada 26.07.2018 – 31.08.2018, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Brăila prelungește programul de lucru cu publicul în zilele lucrătoare, activitatea desfășurându-se în intervalul orar 8:30 – 18:30.

Reamintim că, începând cu data de 20 iulie 2018, au intrat în vigoare modificările aduse Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, iar principala noutate este creșterea termenului de valabilitate al pașaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la 5 la 10 ani. De asemenea, au fost schimbate condițiile de eliberare a pașaportului simplu temporar. Acesta se va elibera doar în situații obiective, în baza unor documente care justifică urgența deplasării, din motive familiale, de sănătate sau profesionale, care nu permit așteptarea timpului necesar pentru eliberarea unui pașaport electronic. Cetățenii care nu doresc un pașaport simplu electronic sau nu pot prezenta documente care să justifice urgența deplasării, vor primi pașaport simplu temporar, în termenul de eliberare a documentului electronic (10 zile lucrătoare).

Totodată, recomandăm cetățenilor să își facă programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro, în acest caz timpul de așteptare la ghișeu fiind zero.

 

 

Autor Redactia 30 Iulie 2018, 11:49 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii