Neadaptarea la condițiile de drum conduce la accidente

De IPJ Braila 10 Martie 2016, 12:46 Accidente Braila

Marți, 08.03.2016, la ora 12:30, I.Florin (34 de ani), din Bucureşti, în timp ce conducea autoutilitara, pe D.E. 584, din direcţia Slobozia către Brăila, în afara localităţii Însurăţei, din cauza exploziei unui pneu, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara carosabilului, în partea stânga a direcţiei de mers.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto (era singur în autoutilitară), care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
*
Marți seară, la ora 21:05, poliţişti de la Postul de Poliţie Transporturi feroviare Lacu-Sărat au fost sesizaţi de impiegatul de mişcare al staţiei, despre faptul că, în apropierea pasajului de trecere la nivel cu calea ferată a D.C. 8, se află staţionat un autoturism, care blochează firul de circulaţie feroviară. Poliţiştii l-au identificat în locul indicat pe S.Laurenţiu (18 ani), din municipiu, care încercă să scoată autoturismul dintre liniile ferate.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta, în timp ce conducea autoturismul, pe D.C.8, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, nu a observat curba care preceda pasajul de trecere la nivel cu calea ferată, a derapat şi a ajuns cu autoturismul pe linia de cale ferată, fiind scos ulterior.
De asemenea, un echipaj de la Serviciul Poliţiei Rutiere l-a testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic, şi este cercetat pentru infracţiunea de distrugere sau semnalizare falsă, conform prevederilor Art.332 din Condul penal.
*
În ziua de 9 martie a.c., la ora 10:55, D.Ionuţ (26 de ani), din Brăila, în timp ce conducea autoturismul, pe Şoseaua Focşani, la intersecţia cu strada Comuna din Paris, l-a surprins şi accidentat pe P.Neculae (61 de ani), din municipiu, care traversa strada pe marcajul pietonal.

Pietonul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, nerămânând internat.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Autor IPJ Braila 10 Martie 2016, 12:46 Accidente Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii